مطالب مفید, آزمایشات, کولونوسکوپی, مطالب پزشکی

متخصص گوارش و کولونوسکوپی

متخصص گوارش و کولونوکوپی _ کلینیک حکمت شیراز

متخصص گوارش و کولونوسکوپی یک پزشک متخصص است که تمرکز اصلی او بر روی تشخیص بیماری‌ها و درمان اختلالات کولون و رکتوم است. متخصص گوارش و کولونوسکوپی با استفاده از دستگاه کولونوسکوپ، که یک لوله بلند و انعطاف‌پذیر است روده بزرگ را بررسی می‌کند. با کمک این روش تصاویر ویدیویی از داخل روده بزرگ را دریافت می‌شود، بنابراین تشخیص بیماری‌ و ناهنجاری‌ها آسان‌تر می‌شود.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی باید تحصیلات پزشکی عمومی را پشت سر گذاشته و در زمینه گوارش یا جراحی عمومی تخصص کافی داشته باشد. سپس با گذراندن دوره‌های آموزشی و فراگیری مهارت‌ لازم کولونوسکوپی، تخصص خود را در این زمینه تکمیل می‌کند.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی مسئول انجام فرآیند کولونوسکوپی است و باید تصاویر را با دقت تفسیر کند. زیرا تنها در این صورت است که تشخیص بیماری‌های مختلف مانند پولیپ‌ها، زخم‌ها، التهابات و سایر تغییرات مشخص می‌شود. در صورت لزوم، نیز متخصص گوارش و کولونوسکوپی اقدامات درمانی مانند بیوپسی (برداشت نمونه بافتی)، مصرف قرص‌ و داروها را پیشنهاد می‌کند.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی مهم‌ترین نقش را در تشخیص زودهنگام سرطان کولون دارد. زیرا با کمک کولونوسکوپی می‌توان ضایعات پیش سرطانی مانند پولیپ‌ها را شناسایی و جلوی تبدیل شدن آن‌ها به سرطان را گرفت. بنابراین، متخصص گوارش و کولونوسکوپی نقش بسیار مهمی در پیشگیری، تشخیص و درمان اختلالات کولون دارد.

کلینیک حکمت در کنار همکاری با بهترین متخصص گوارش و کولونوسکوپی و همچنین پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها در کنار شما خواهد بود تا به صورت دقیق معاینات خود را انجام دهید. هدف مجموعه حکمت همواره افزایش اعتماد مراجعه کنندگان بوده و در راستای تحقق این هدف باکیفیت‌ترین و متنوع‌ترین خدمات را ارائه کرده است.

در این مطلب به صورت کامل در مورد متخصص گوارش و کولونوسکوپی صحبت می‌کنیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه موارد زیر را به صورت کامل بررسی می‌کنیم.

  • متخصص گوارش و کولونوسکوپی کیست؟
  • کولونوسکوپی چیست؟
  • و…

متخصص گوارش و کولونوسکوپی چه کسی است؟

متخصص گوارش و کولونوسکوپی چه کسی است؟
متخصص گوارش و کولونوسکوپی چه کسی است؟

پزشک متخصص گوارش و کولونوسکوپی پزشکی است که در تشخیص مشکلات و درمان اعضای دستگاه گوارش تخصص دارد. اعضایی که متخصص گوارش و کولونوسکوپی با آن‌ها سروکار دارد عبارتند از:

  • مری و معده
  • روده بزرگ و کوچک
  • کبد
  • پانکراس و کیسه صفرا
  • رکتوم و مقعد

پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی برای اینکه بتوانند تخصص خود را در زمینه دستگاه

گوارش بگیرند؛ نیاز است مراحل آموزشی زیر را طی کنند:

  1. متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ دانشکده پزشکی:

در ابتدا متخصصین گوارش با تکمیل دانشکده پزشکی شروع می‌کنند که این امر معمولا حدود 6 سال طول می‌کشد.

  1. کارآموزی:

بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشکده پزشکی، این پزشکان برای اینکه به کسب تجربه‌های عملی بپردازند؛ همچنین قرار گرفتن در معرض تخصص‌های مختلف پزشکی، حدود یک سال کارآموزی در محیط بیمارستان را تجربه می‌کنند.

  1. متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ رزیدنتی:

در مرحله سوم پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی وارد مرحله رزیدنتی می‌شوند؛ این مرحله معمولا 4 تا 5 سال طول می‌کشد؛ در واقع رزیدنتی شامل آموزش‌های جامعی در مورد تشخیص و مدیریت طیف گسترده‌ای از شرایط پزشکی از جمله موارد مربوط به دستگاه گوارش می‌شود.

  1. فلوشیپ گوارش:

بعد از اتمام مرحله رزیدنتی، پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی می‌توانند یک برنامه فلوشیپ گوارش درخواست دهند؛ تا بتوانند به طور خاص بر مشکلات دستگاه گوارش تمرکز کنند.

فلوشیپ گوارش معمولا 2 تا 3 سال طول می‌کشد؛ در این مرحله آموزش‌های تخصصی از جمله موارد زیر آموزش داده می‌شوند:

  • مراحل اندوسکوپی و کولونوسکوپی
  • مداخلات درمانی پیشرفته برای مدیریت شرایطی مانند درمان خونریزی
  • تکنیک‌های بیوپسی و …
  1. متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ گواهی نامه هیئت مدیره:

بعد از اینکه کسب آموزش‌های تخصصی در دوره فلوشیپ تمام شد؛ پزشکان می‌توانند با گذراندن معاینه‌ای توسط شورای پزشکی یا سایر مراجع پزشکی ذیربط، گواهی نامه هیئت مدیره گوارش را دریافت کنند؛ سپس می‌توانند در کنار نام خود القابی مانند متخصص گوارش و کولونوسکوپی، متخصص معده، روده و … اضافه کنند.

هزینه کولونوسکوپی نزد بهترین متخصص گوارش و کولونوسکوپی در شیراز

بهترین دکتر اندوسکوپی معده چه کارهایی انجام می‌دهد؟
بهترین دکتر اندوسکوپی معده چه کارهایی انجام می‌دهد؟

هزینه کولونوسکوپی در همه جا یکسان نبوده و به موارد گوناگونی بستگی دارد؛ شما عزیزان می‌توانید برای اطلاع از هزینه انجام کولونوسکوپی در کلینیک تخصصی حکمت شیراز از طریق شماره تماس قرار گرفته شده؛ در سایت این مرکز درمانی با همکاران ما ارتباط برقرار نمایید.

توصیه می‌شود قبل از انجام کولونوسکوپی، از اینکه پوشش بیمه شما هزینه این آزمایش را متقبل می‌شود یا خیر اطمینان حاصل نمایید.

مواردی که ممکن است بر هزینه کولونوسکوپی تاثیرگذار باشند عبارتند از:

مکان جغرافیایی:

هزینه‌ اقدامات درمانی و بهداشتی بسته به موقعیت جفرافیایی می‌تواند متفاوت باشد؛ به عنوان مثال ممکن است هزینه کولونوسکوپی در شهرهای بزرگ در مقایسه با شهرهای کوچک‌تر، بیشتر باشد.

بیهوشی و مواد آماده‌سازی:

نوع بیهوشی با آرام‌بخش‌های مورد استفاده در طول کولونوسکوپی می‌توانند از عوامل موثر بر هزینه کولونوسکوپی باشند.

هدف از انجام کولونوسکوپی:

هدف از انجام کولونوسکوپی نیز می‌تواند یکی از موارد اثرگذار بر هزینه این روش تشخیصی درمانی باشد؛ انجام کولونوسکوپی برای غربالگری و اهداف پیشگیرانه ممکن است در مقایسه با کولونوسکوپی تشخیصی برای ارزیابی ناهنجاری‌ها متفاوت باشد.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ انجام کولونوسکوپی در کلینیک تخصصی گوارش حکمت

هزینه اندوسونوگرافی در کلینیک تخصصی حکمت
هزینه اندوسونوگرافی در کلینیک تخصصی حکمت

اگر به دنبال یک مرکز درمانی مطمئن هستید؛ تا بتوانید کولونوسکوپی را با بهترین قیمت و تحت نظر مجرب‌ترین پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی انجام دهید؛ ما به شما کلینیک تخصصی گوارش حکمت را پیشنهاد می‌کنیم.

کلینیک حکمت شیراز یک کلینیک تخصصی گوارش در شیراز است؛ که به جهت دریافت رضایت بیشمار بیماران و مراجعان گرامی، یکی از بهترین مراکز درمانی در این حوزه به شمار می‌رود.

این مرکز بهترین متخصصین گوارش را گرد هم آورده و بروزترین تجهیزات درمانی را فراهم کرده؛ تا بتواند بهترین خدمات درمانی از جمله کولونوسکوپی، اندوسکوپی و فیبرواسکن کبد را به شما هموطنان گرامی ارائه دهد.

در صورتی که تمایل به دریافت نوبت از بهترین مرکز کولونوسکوپی در شیراز را دارید؛ می‌توانید به راحتی از طریق سایت کلینیک حکمت بصورت آنلاین و یا با مراجعه حضوری اقدام فرمایید؛ سپس در سریع‌ترین زمان ممکن نوبت خود را دریافت کرده و به بهترین دکتر کولونوسکوپی در شیراز مراجعه کنید.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی چه کارهایی انجام می‌دهد؟

هزینه اندوسونوگرافی _ سوالات متداول
هزینه اندوسونوگرافی _ سوالات متداول

متخصص گوارش و کولونوسکوپی اقدامات زیر را برای درمان یا مدیریت اختلالات گوارشی انجام می‌دهد:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ تشخیص:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی اقدامات زیر را برای درمان یا مدیریت اختلالات گوارشی انجام می‌دهد:

درمان:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی برنامه‌های درمانی جامعی را متناسب با شرایط و سابقه پزشکی هر فرد ایجاد می‌کنند. این برنامه درمانی می‌تواند شامل دارودرمانی، اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی و مداخلات جراحی باشد.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ روش‌های آندوسکوپی:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی اقدامات اندوسکوپی دستگاه گوارش را برای تجسم و ارزیابی اعضای دستگاه گوارش انجام می‌دهد.

اندوسکوپی انواع گوناگونی دارد مانند کولونوسکوپی برای که برای معاینه کولون و رکتوم به کار می‌رود. متخصصین گوارش با انواع آندوسکوپی آشنا بوده و برای تشخیص دقیق و انتخاب مناسب‌ترین روش درمانی از آن‌ها استفاده می‌کند.

غربالگری و نظرات:

پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی برای غربالگری سرطان‌های دستگاه گوارش مانند سرطان کولورکتال، از روش‌های اندوسکوپی مانند کولونوسکوپی استفاده می‌کنند.

این روش‌های تشخیصی درمانی به متخصصین کمک می‌کنند؛ تا افرادی که مستعد ابتلا به سرطان‌های گوارشی هستند مانند افرادی که دارای سابقه خانوادگی سرطان هستند را از این بیماری خطرناک حفظ کنند.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ مدیریت بیماری‌های کبدی:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی انواع بیماری‌های کبدی از جمله هپاتیت ویرسی، کبد چرب و بیماری‌های خود ایمنی کبد را تشخیص داده و مدیریت می‌کند.

آموزش بیمار:

یکی دیگر از اقدامات مهمی که پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی انجام می‌دهند؛ این است که بیماران خود را در مورد گزینه‌های درمانی و اقدامات پیشگیرانه برای بهینه‌سازی سلامتی آموزش می‌دهند.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ تحقیق و آموزش:

بسیاری از پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی از بروزترین روش‌های درمانی آگاه بوده؛ برای درک بیشتر اختلالات گوارشی، به صورت فعال در تحقیقات مشارکت دارند. آن‌ها برای یادگیری بیشتر و کسب تجارب مفید، در آموزش و راهنمایی دستیاران، دانشجویان پزشکی و همکاران نیز شرکت دارند.

به طور کلی پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی در ارتقای سلامت دستگاه گوارش و بهبود کیفیت زندگی بیماران نقش بسیار موثری را ایفا می‌کنند.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ کولونوسکوپی چگونه انجام می‌شود؟

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ کولونوسکوپی چگونه انجام می‌شود؟
متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ کولونوسکوپی چگونه انجام می‌شود؟

بیمار و متخصص گوارش و کولونوسکوپی برای انجام این روش مراحل زیر را طی می‌کنند:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ کولونوسکوپی چیست؟

کولونوسکوپی زنان _ مراقبت‌های بعد از انجام کولونوسکوپی
کولونوسکوپی زنان _ مراقبت‌های بعد از انجام کولونوسکوپی

کولونوسکوپی یک روش تشخیصی درمانی و کم‌تهاجم پزشکی است که در واقع نوعی اندوسکوپی محسوب می‌شود.

 متخصص گوارش و کولونوسکوپی از این روش برای معاینه بصری کولون و رکتوم استفاده می‌کند؛ کولونوسکوپی معمولا بهترین روش برای برای غربالگری یکی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها، یعنی سرطان کولورکتال است.

همچنین از این روش برای علت‌یابی علائمی مانند شکم درد، خونریزی، تغییر در عادات روده، کاهش وزن غیر طبیعی و … استفاده می‌کنند.

یکی از مزایای کولونوسکوپی و همچنین سایر روش‌های اندوسکوپی این است؛ که در طول انجام این روش، می‌توان علاوه بر مشاهده بافت‌های داخلی، بعضی اقدامات درمانی را نیز انجام داد. بعضی این اقدامات درمانی که توسط کولونوسکوپی انجام می‌شوند عبارتند از:

  • درمان خونریزی
  • تزریق داروها
  • نمونه برداری یا بیوپسی
  • برداشت پولیپ‌ها
  • قرار دادن استنت‌ها
  • درمان انسدادها و تنگی‌ها

1) آماده‌سازی:

بیمار باید از چند روز قبل از انجام کولونوسکوپی، دستورهای داده شده توسط متخصص گوارش و کولونوسکوپی را رعایت کند. این دستورها ممکن است شامل رژیم غذایی خاص و مصرف ملین و داروهای آماده‌سازی روده باشند.

2) آمادگی بیمار:

بعد از اینکه بیمار لباس خود را با لباس مخصوص تعویض می‌کند؛ داروهای آرام بخش و یا بیهوشی را دریافت کرده؛ به شیوه‌ای که توسط پزشک متخصص گوارش و کولونوسکوپی دستور داده می‌شود روی تخت مخصوص دراز می‌کشد.

معمولا کولونوسکوپی بدون بیهوشی انجام می‌شود؛ اما به توجه به شرایط و درخواست بیمار می‌توانید کولونوسکوپی با بیهوشی را نیز در کلینیک حکمت شیراز انجام دهید.

3) درج کولونوسکوپ:

بعد از اینکه بیمار آرام‌بخش‌ها یا بیهوشی را دریافت کرد و به صورت صحیح روی تخت مخصوص دراز کشید؛ لوله بلند و منعطف کولونوسکوپ روغن کاری شده و به آرامی و بدون ایجاد درد از طریق مقعد وارد رکتوم و کولون می‌شود.

لوله کولونوسکوپ به نور و یک دوربین کوچک در نوک آن مجهز است که به متخصص گوارش و کولونوسکوپی این امکان را می‌دهد؛ که تصاویر و فیلم‌های گرفته شده از بافت‌های داخلی روده بزرگ و راست‌روده توسط کولونوسکوپ را روی یک مانیتور مشاهده نماید.

4) معاینه کولون:

همانطور که کولونوسکوپ در کولون و رکتوم در حال رفت و برگشت است؛ پزشک متخصص گوارش و کولونوسکوپی در ابتدا برای ایجاد دید واضح‌تر، روده بزرگ را با هوا یا دی اکسید کربن باد کرده؛ سپس با دقت بافت داخلی این دو عضو را از نظر وجود هرگونه ناهنجاری مانند پولیپ یا التهاب بررسی می‌کند.

5) بیوپسی یا پلی‌پکتومی:

در طول معاینه یافت داخلی کولون و رکتوم، اگر پولیپ یا هرنوع ضایعات مشکوکی توسط پزشک متخصص گوارش و کولونوسکوپی مشاهده شود؛ پزشک ممکن است از این ضایعات نمونه‌های بافتی یا بیوپسی بردارد؛ تا برای تجزیه تحلیل بیشتر و اطمینان از غیر سرطانی بودن به آزمایشگاه فرستاده شوند.

6) برداشتن کولونوسکوپ:

بعد از تکمیل شدن معاینه، متخصص گوارش و کولونوسکوپی به آرامی لوله کولونوسکوپ را از کولون خارج می‌کند؛ همچنین در مرحله خراج کردن لوله کولونوسکوپ، بار دیگر کل کولون و رکتوم را مورد بررسی قرار می‌دهد.

7) بازیابی:

بعد از اتمام کولونوسکوپی، بیمار به ناحیه بهبودی منتقل شده و تا زمانی که اثرات داروهای آرام‌بخش یا بیهوشی به صورت نسبی از بین بروند؛ در آنجا استراحت می‌کند.

در اکثر مواقع بیماران می‌توانند چند ساعت بعد از انجام کولونوسکوپی فعالیت روزانه خود را از سر بگیرند؛ اما گاهی ممکن است عوارض کم و موقتی مانند درد عضلات یا کمی نفخ را تجربه نمایند.

8) بحث پس از رویه:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی بعد از بهتر شدن حال بیمار، یافته‌ها و مشاهدات خود در طول عمل را با بیمار در میان می‌گذراد؛ در صورتی که در طول کولونوسکوپی، نمونه برداری انجام شده باشد؛ ممکن است قرار ملاقات دیگری برای بررسی نتایج و ارائه هرگونه گزینه درمانی تنظیم شود.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ آمادگی برای انجام کولونوسکوپی

مانومتری آنورکتال _ مراقبت‌های بعد از آزمایش
مانومتری آنورکتال _ مراقبت‌های بعد از آزمایش

چند روز قبل از انجام کولونوسکوپی، پزشک متخصص گوارش و کولنوسکوپی یک برگه آمادگی به شما خواهد داد. توصیه می‌شود موارد آمادگی را با دقت رعایت کنید؛ تا دقیق‌ترین نتیجه از کولونوسکوپی را به دست آورده و نیاز به انجام دوباره آن نداشته باشید.

آمادگی‌هایی که ممکن است پزشک از شما بخواهد عبارتند از:

محدودیت‌های غذایی:

از چند روز قبل از انجام کولونوسکوپی، ممکن است شما از پزشک متخصص گوارش و کولونوسکوپی یک رژیم غذایی از مایعات شفاف دریافت کنید؛ معمولا بعضی خوراکی‌های مجاز در دوره آمادگی عبارتند از:

  • آب و چای
  • آبگوشت شفاف
  • آبمیوه‌های شفاف بدون پالپ و بدون رنگ قرمز و بنفش
  • بستنی و ژلاتین

آماده‌سازی روده:

متخصص گوارش و کولونوسکوپی داروهایی مانند ملین را برای آماده‌سازی و تخلیه کامل روده برای شما تجویز می‌کند.

این داروها معمولا در دوزهای تقسیم شده مصرف می‌شوند و از یک روز قبل از انجام کولونوسکوپی مصرف آن‌ها آغاز می‌شود.

نوشیدن مایعات به میزان زیاد در دوره آماده‌سازی روده، می‌تواند برای کمک به تخلیه روده بزرگ بسیار مفید باشد.

دادن اطلاعات لازم به پزشک:

لازم است پزشک خود را در مورد هرگونه دارو و مکملی که مصرف می‌کنید؛ به خصوص داروهای رقیق کننده خون و داروهایی که بر سطح قند خون تاثیر می‌گذارند؛ همچنین بیماری‌های خود مطلع کنید تا در صورت نیاز رژیم دارویی لازم را برای شما تنظیم کند.

داشتن یک همراه در کنار خود:

از آنجا که برای راحت بودن در طول کولونوسکوپی، داروهای آرام‌بخش و با بیهوشی دریافت می‌کنید؛ ممکن است تا چند ساعت پس از آن قادر به انجام کارهایی که دقت زیادی می‌طلبند مانند رانندگی نباشید.

توصیه می‌شود که در روز کولونوسکوپی یک نفر را به عنوان همراه با خود داشته باشید تا شما را به خانه بازگرداند.

تنظیم برنامه روزانه:

پیشنهاد می‌شود در روز کولونوسکوپی، از کار و سایر تعهدات خود مرخصی بگیرید؛ در صورت امکان، بعد از انجام این روش بقیه روز را استراحت کنید و از انجام فعالیت‌های شدید خودداری نمایید.

پرسش:

در صورتی که در مورد اینکه کولونوسکوپی چگونه انجام می‌شود سوال یا نگرانی‌هایی دارید؛ می‌توانید با همکاران ما در کلینیک حکمت در ارتباط بوده و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ مزایا و عوارض انجام کولونوسکوپی

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ مزایا و عوارض
متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ مزایا و عوارض

کولونوسکوپی در مقایسه با روش‌های جایگزین، مزایای زیادی دارد اما ممکن است یکسری عوارض کوتاه مدت نیز برای بیمار ایجاد کند.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ مزایای کولونوسکوپی

بعضی از مزایای کولونوسکوپی که باعث می‌شود این روش، یک روش محبوب بین پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی باشد عبارتند از:

  • تشخیص بیماری‌های گوارشی:

کولونوسکوپی می‌تواند برای تشخیص بیماری‌های مختلف گوارشی از جمله بیماری التهابی روده، بیماری کرون، دیورتیکولوز، کولیت اولسراتیو و تنگی کولون بسیار مفید باشد.

  • غربالگری سرطان کولورکتال:

یکی از مزایای مهم کولونوسکوپی، نقش آن در غربالگری سرطان کولورکتال است؛ این سرطان سومین سرطان شایع در سراسر جهان محسوب می‌شود.

کولونوسکوپی می‌تواند پولیپ‌ها (عامل شروع کننده سرطان کولورکتال) را تشخیص دهد؛ سپس در طول عمل آن‌ها را حذف کند. به همین جهت این توانایی را دارد که خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

  • بررسی علائم:

کولونوسکوپی می‌تواند به علت‌یابی علائمی مانند درد شکم، خونریزی،کاهش وزن غیرقابل توضیح و کم خونی کمک کند.

  • انجام برخی اقدامات درمانی:

پزشکان متخصص گوارش و کولونوسکوپی می‌توانند از این روش برای انجام برخی درمان‌ها استفاده کنند؛ این اقدامات درمانی می‌توانند شامل مواردی از جمله برداشتن اجسام خارجی، رفع تنگی و انسدادها و قرار دادن استنت‌ها باشند.

  • بدون درد و سریع:

انجام کولونوسکوپی بین 30 دقیقه تا نهایتا 1 ساعت طول می‌کشد؛ همچنین بعد از اتمام آزمایش نیازی به بستری طولانی نخواهید داشت.

در طول کولونوسکوپی بیمار به دلیل دریافت داروهای آرام‌بخش و یا بیهوشی، درد آزازدهنده و چندان زیادی احساس نخواهد کرد.

متخصص گوارش و کولونوسکوپی _ عوارض احتمالی کولونوسکوپی

کولونوسکوپی در کنار مزایای زیادی که دارد، ممکن است عوارضی موقتی و نه چندان جدی را ایجاد کند. البته در صورتی که این آزمایش را تحت نظر یک متخصص گوارش و کولونوسکوپی مجرب انجام دهید؛ این عوارض تا حد زیادی کاهش می‌یابند.

عوارضی که ممکن است در پی انجام کولونوسکوپی ایجاد شوند عبارتند از:

  • خونریزی یا سوراخ شدن دیواره روده که یک عارضه نادر اما ممکن است.
  • واکنش نامطلوب به داروهای آرام‌بخش یا بیهوشی
  • ایجاد عفونت در صورت درست تمیز نشدن دستگاه کولونوسکوپ
  • واکنش غیرطبیعی به به داروهای آماده‌سازی روده و ملین‌ها
  • تغییرات موقتی در عادات روده مانند یبوست یا اسهال

سوالات متداول از متخصص گوارش و کولونوسکوپی

در این بخش با کلینیک حکمت همراه باشید تا به کمک متخصص گوارش و کولونوسکوپی به پرتکرارترین سوالات شما پاسخ دهیم.

آیا کولونوسکوپی دردناک است؟

خیر، در طول کولونوسکوپی، به دلیل اینکه بیماران آرام بخش یا بیهوشی دریافت می‌کنند؛ درد و ناراحتی به حداقل می‌رسد.

هر چند وقت یکبار باید کولونوسکوپی انجام دهم؟

این موضوع که غربالگری کولونوسکوپی را هر چند وقت یکبار باید انجام داد؛ به عواملی چون سن و یافته‌های قبلی بستگی دارد. برای افراد با خطر متوسط، غربالگری معمولاً هر 10 سال یکبار بعد سن 45 سالگی توصیه می شود.

کولونوسکوپی چقدر طول می کشد؟

مدت زمانی که برای انجام کولونوسکوپی صرف می‌شود؛ معمولاً از 30 دقیقه تا یک ساعت متغیر بوده و به عواملی مانند پیچیدگی معاینه و انجام هر روش اضافی مانند برداشتن پولیپ یا بیوپسی بستگی دارد.

در صورتی که تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کولونوسکوپی دارید؛ می‌توانید با همکاران ما در کلینیک حکمت در طریق سایت این مرکز درمانی در ارتباط باشید.

سخن پایانی

کولونوسکوپی یک روش پزشکی مدرن محسوب می‌شود؛ که نیاز به اعمال بسیاری از جراحی‌ها را کاهش داده و در حالتی ایمن و کم‌تهاجم انجام می‌شود.

انجام این روش تشخیصی درمانی هر 10 سال یکبار به افرادی که بالای 45 سال دارند؛ به خصوص افرادی که سابقه داشتن پولیپ  یا سابقه خانودگی سرطان کولورکتال دارند به شدت توصیه می‌شود.

هدف ما از انتشار این مقاله، معرفی روش کولونوسکوپی و اهمیت انجام آن تحت نظر یک متخصص گوارش و کولونوسکوپی بود.

امیدواریم از این مطالب بهره کافی را برده باشید، از همراهی شما با کلینیک حکمت شیراز متشکریم.

نوبت دهی غیر حضوری (آنلاین) و پیگیری در سریع‌ترین زمان، مرکز خدمات سلامت گوارش و کبد حکمت، با کلیک روی دکمه‌های زیر:

منابع: diagnostics _ colonscopy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *